Hoppa till sidans innehåll

Seglarläger på Klinten


Klintenlägret är normalt vecka 26 (veckan efter midsommar). Kom med och upplev Klinten dag och natt tillsammans med andra jämnåriga seglarkompisarna i klubben.

Lägret är öppet för alla mellan 10 och 15 år. Både nybörjare och mer erfarna seglare är välkomna för vi gör grupper för olika nivåer. Instruktörer är klubbens ungdomar som passerat 15-års-strecket.

Vi seglar med USS:s egna 14 optimistjollar och 606:or. Genom att låna in ett par extra optimister ser vi till att alla får var sin "egen" båt under lägret även om det blir många optimistseglare. De som är lite äldre seglar i 606-orna som är en tremans kölbåt.

Men seglarlägret är inte bara träning i att segla på bana. Vi gör utflyktssegling en dag. Alla som vill får prova på vattenskidåkning, - eller "bumparing" om man inte kommer upp på vattenskidorna - så glöm inte badkläder. Vissa gånger kan det bli fisketävling också.

För att kunna delta måste man kunna sova utan föräldrar hela veckan eftersom vi sover i tält på Klinten. Dessutom måste man kunna simma 200 meter. (Vi gör prov!).

För yngre nybörjare är ett bra tips att innan lägret gå USS Seglarskola vid Skarholmen första veckan på sommarlovet.

 

606-båt Optimistjollar
 606 är en liten kölbåt med mycket kraft. Man seglar 2 eller 3 personer och man utvecklas mycket som seglare då båten har spinnaker och är Sveriges största kölbåtsklass. Under veckan blir det mycket segling, kappsegling och en lång utflyktssegling med övernattning. Optimisten är en jolle som passar både nybörjare och väl erfarna seglare. Utvecklingsmöjligheterna är stora då det är en av de största juniorklasserna i världen.
Uppdaterad: 18 APR 2017 11:18 Skribent: Tommy Gustavsson

Postadress:
Upsala Segel Sällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018 - 32 06 59
E-post: This is a mailto link

Se all info

svenskasjo_250x360_josefin_ssf