Hoppa till sidans innehåll

Seglarläger på Klinten


Klintenlägret 2017     

Vecka 26 (26 juni - 30 juni ) planerar vi för Klintenlägret.

Lägret är en stark tradition i USS. Lägret är som namnet antyder förlagt till USS:s klubbholme Klinten och deltagaren bor i tält på Klinten hela veckan från måndag till fredag.

Deltagarna är mellan 10 och 15 år och kan vara allt från nybörjare till mer erfarna seglare.

Vi seglar med klubbens båtar som består av optimistjollar, 2-kronor och 606:or.

Deltagarna delas i olika grupper beroende på ålder och erfarenhet. Nybörjare har möjlighet att gå Sjölekis 27-28 maj eller delta på kvällsträning med 2-krona under våren först.

Huvudsaken på Klintenlägret är förstås segling i alla dess former. En del tar de första trevande stegen med att segla halvvindsbanor medan andra tränar kappseglingsstarter. Men huvudsaken under veckan på Klinten är att ha kul så det blir mycket annat än segling. Bara att bygga och bo i tältbyar är en upplevelse i sig.

Vi brukar bygga en by för de lite äldre 606-seglarna och en jolle-by för de yngre.

Det händer ju att det blåser för mycket eller inte alls och då hittar man på andra aktiviteter som fiske eller femkamp. På kvällarna blir det bastubad och korvgrillning.

Ledarna från klubben gör allt från att laga mat och plåstra om sår till att köra motorbåten för de seglare som vill prova på att åka vattenskidor.

Lägret börjar kl 9 på måndagsmorgonen med avfärd från Skarholmen och avslutas på fredag e.m. då familj och vänner kommer ut till Klinten för att se avslutningsseglingen från första parkett och grilla korv tillsammans.

Anmälan ska göras per  mail till : This is a mailto link   Namn, person.nr och kontaktuppgifter 
USS Kontaktpersoner:  Mats Lavemark, tel: 0737-45 45 16 Mattias Vallgårda 0706-12 35 66   

Lägeravgiften är 2.500 kr (2.000 kr då man går med fullt betalande syskon).
Krav är att man ska kunna simma (200 m) och att man klarar att vara hemifrån i en hel vecka.

OBS! Ett möte för alla deltagare för information och ”lära känna varandra” samt betalning sker några veckor innan lägret efter separat kallelse.

606-båt                                     Optimistjollar

606 är en liten kölbåt med mycket kraft. Man seglar 2 eller 3 personer och man utvecklas mycket som seglare då båten har spinnaker och är Sveriges största kölbåtsklass. Under veckan blir det mycket segling, kappsegling och en lång utflyktssegling med övernattning. 

  Optimisten är en jolle som passar både nybörjare och väl erfarna seglare. Utvecklingsmöjligheterna är stora då det är en av de största juniorklasserna i världen.
Uppdaterad: 2017-04-30 13:24
Skribent: Tommy Gustavsson

Postadress:
Upsala Segel Sällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018 - 32 06 59
E-post: This is a mailto link

Se all info

svenskasjo_250x360_josefin_ssf