Föreningen

Årsmötet har precis ägt rum och jag tackar för förtroendet som nyvald ordförande. Det känns mycket hedrande att ingå i styrelsen för en så gammal och anrik segelklubb.Jag har varit medlem i USS sedan år 1978, varit vice ordförande i ett par år och deltagit i Plangruppens arbete sedan den tillkom.

För några år sedan fick jag äran att bli hedersmedlem i USS. Under en dryg tioårsperiod var jag ordförande i Uppsala Sjösportföreningars Samarbetskommitté och fick därigenom insikt i våra grannklubbars arbete. Mitt intresse för sjölivet har alltid funnits och det känns nu motiverande att driva USS fantastiskt välskötta verksamhet vidare en tid framåt.

Vår nuvarande båt, motorseglaren Cit Cat, har vi haft i över 30 år och vi trivs fortfarande bra med den. Det är ju ingen båt för tävlingssegling men den har två master och fina barkade segel så vi kan ta oss fram med vinden som drivkraft. ”Dessvärre” är det väl så att vi har en bra motor också som oftare får stå för framdrivningen.
Längre fram i tidningen finns ett referat från årsmötet där det framgår att vi fått flera nya funktionärer och några som lämnat sina uppdrag. Tack till alla som med stor entusiasm har utfört värdefullt arbete för USS. Tio personer som varit medlem i 25 år tilldelades USS silvernål. Särskilt vill jag tacka Olle Jarstad för hans insatser som ordförande under många år. Olle utnämndes till hedersmedlem för sitt långvariga engagemang.

Varv / sjösättning
I vackert och varmt vårväder har sjösättningen påbörjats. Många är glada att båten kommer i vattnet efter allt putsande och fejande. En del ytterligare arbete återstår förstås inför väntande färder. Vi får väl hoppas på en lagom varm och fin sommar.
Efter sjösättningen och varvsstädningen ser vi fram emot ett fint varv som åter kan ta emot våra båtar till höst och vinter. Det pågår överläggningar med Uppsala kommun om nytt varvskontrakt och vi hoppas på att vi ska komma överens om bra villkor för framtiden.

Ungdom / segling
USS satsar nu stort på att våra ungdomar ska ges goda förutsättningar att utvecklas inom seglingssporten. Vi kan se ett gediget tränings- och kappseglingsprogram mera i detalj för både äldre och yngre seglare längre fram i tidningen.

Hamnen / Klinten
Nu är hamnen rustad för att ta emot våra nyligen sjösatta båtar. Ibland är det tillräckligt trevligt att bara besöka båten vid bryggan, kanske ta en fika och prata några ord med båtgrannen. En utflykt till Klinten kan förstås vara ett alternativ.  Många fina stunder har säkert många redan upplevt på vår fina klubbholme.

Framtiden
Många utmaningar väntar framöver. Vi försöker bedöma nya trender och utvecklingsområden inom det framtida sjölivet. Det är bra att förutse vad som kan hända inom den marina miljö vi vill vistas i.

Lars H Ericsson

Uppdaterad: 27 JUL 2018 11:26