Föreningen

Vid rodret-OlleÅrsmötet har ägt rum och som Ordförande är jag stolt över att ha förmånen att leda Upsala Segel Sällskap. Det är mycket som händer i USS och det är alltid roligt att få vara med och få insyn i allt som pågår bland våra verksamhetsområden. Styrelsen och övriga funktionärer ska ju representera alla medlemmar och det görs väldigt mycket gott arbete för att sköta om och utveckla en redan fin förening.

Några nyheter att nämna från årsmötet är att vi från styrelsen utnämnt en ny hedersmedlem, som uppvaktades och diplomerades i samband med årsmötet. Det handlar om Anders ”Julle” Juhlin, vår nestor till Klubbmästare i USS. Han har under många år varit engagerad i klubbmästeriet och dessutom som eskaderledare och med kloka inlägg i styrelsen. Han har skött funktionen med bravur fram till årsmötet men valde nu att lämna över ansvaret. Annicka Lavemark blev glädjande vald som ny Klubbmästare efter ”Julle” och som ny Kappseglingsansvarig valdes

Ulf Wrange vilket jag vet kommer att bli mycket bra med hans mångåriga seglingsbakgrund.
Ulf ersatte Kurt Sjöberg som efter många fina år lämnar styrelsen. Närmast är Kurt dock i allra högsta grad ändå engagerad i division 1-seglingarna kommande helg. Annicka och Ulf, ni är varmt välkomna! Övrigt från årsmötet hänvisas till annan plats i tidningen. Tack valberedningen som återigen gjort ett lysande arbete.

I skrivande stund har den första sjösättningshelgen ägt rum och vår båt börjar bli seglingsklar. Det ska bli lika härligt med premiärturen som det var våren 1986 då jag tillsammans med min storebror seglade hem min första ”storbåt” från Rosättravarvet utanför Norrtälje. Det var en välseglande Lillscampi byggd 1971 och den tyckte jag då var perfekt för en familj med en dotter på tre år och en son som då var ett halvår. De växte upp på den och brukar idag ibland säga att de bästa minnena från uppväxten är när vi var ute i skärgården med Lillscampin.

Kappsegling/Ungdom

Det närmar sig båtsäsong och under 2018 har som tidigare nämnts USS ett par stora åtaganden med divison-1 nu första helgen i maj, USS-regattan i juni och SM för 2-kronor i september. Jag hoppas på stort engagemang från er medlemmar då det behövs många funktionärer för att få det till lyckade arrangemang. Det kommer bli bra reklam för segelsporten med dessa arrangemang på Ekoln.

Våra ungdomar kommer också att träna inför och tävla i bl a Upplands-Gästriklandscupen, UGC, vilket är mycket roligt och tack vare eldsjälarna till ledare.

För att de här arrangemangen, tränande och tävlande ska vara möjligt vet jag att 60-plusgänget med vår båtansvarige Janne Lundmark i spetsen fått jobba hårt med att få våra klubbåtar i bästa möjliga skick. Dessutom har en ny jolleramp byggts i hamnen för att underlätta för jolleseglarna.

Övrigt

I övrigt har 200-bryggan i hamnen fått nytt däck under senvintern och sjösättningarna på Flottsundsvarvet gick riktigt bra med bra logistik och duktiga kranförare tillsammans med vår egen varvsgrupp. En hel del arbete planeras utföras på vår fina klubbholme under säsongen så passa på att göra flitiga besök där för att slappna av i goda vänners lag och även bidra med några timmars jobb.

Sommar

Jag önskar alla en skön och varm sommar för en härlig båtsäsong med sol, bad och fina kappseglingsresultat. Hoppas också att nya seglingssugna barn och ungdomar upptäcker det härliga båtlivet.

Vi ses på medlemsmötet den 17 maj!

Olle Jarstad
Segelbåt: Facil 355XO