Presentation USS

Den här presentationen informerar om Upsala Segel Sällskap olika verksamhetsområden, både historiskt sett och i nutid.

Presentationen är skapad i Power Point och har sparats i ett webformat för att alla ska kunna ta del av presentationen på hemsidan.

OBS!
  När ni är inne i presentationen - klicka på symbolen längst ner till höger så får ni en större bild!
              Bilderna växlar automatiskt med ca 15 sek mellanrum. För att bläddra snabbare - använd pilarna under bilden.
    Det finns ingen knapp för att komma tillbaks till USS:s hemsida. Enklast är att skriva in adressen www.uss.nu igen.

Följande verksamhets- och aktivitetsområden presenteras:

Historia   USS bildas, första styrelsen, eskaderseglingar, Lottbåtar.
Hamnen
  Egen hamn 1928, flygfoto hamnen 1944, hamnen byggs 1978-1982, hamnvakter, vågbrytare.
Klubbhuset   Första klubbhuset, nya klubbhuset färdigt 1989.
Varvet   Eget varv 1923, varvsanläggning, sjösättning - upptagning.
Klubbholmen
  Arrenderas 1927, friköps 1936, egen hamn.
Kappsegling   Modern rigg 1914, Mälar 30:an 1933, Neptunkryssare 1939, Semona 1970, första kappsegling 1907, kappseglingscentrum, regattor, mästerskap, arrangemang, kvällsseglingar.
Ungdom   Stjärnbåten, kappseglingscentrum, kvällsseglingar - ungdom, seglarläger sedan 1990, ungdomsvänlig klubb.

Klubbtidning USS-aktuellt, hemsida.

Gå till presentationen (länken verkar vara trasig, arbete pågår)

Nedan finns filmer som visar delar av klubbens historia.

I fädrens vågor

Filmen speglar en hel del av klubbens tidigare år. Upphovsmännen till denna är Ingemar "Inkan" Nilsson och Ulf Carlbom. Se och njut.

En sommar med Uppsala segelsällskap 1990    Film som även den speglar en del av klubbens tidigare år. Upphovsmännen till filmen är även denna gång Ingemar "Inkan" Nilsson och Ulf Carlbom. Se och njut.

Uppdaterad: 2017-05-16 22:02
Skribent: Tommy Gustavsson