Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Gibon Sailing Team


Gibon Sailing Team

2018 lyckades USS kvalificera sig till Allsvenskan Segling vilket vi är oerhört stolta över. För att hävda oss i Allsvenskan måste besättningarna få till mycket träning i den aktuella båttypen.

Under hösten påbörjades arbetet med att hitta en lokal sponsor som var villig att stödja klubben med detta och tack vare ett avtal med IT-företaget Gibon har vi nu tillgång till en J/70 i tre år framöver.

I projektet står Gibon (fd. Koneo i Uppsala) för finansieringen av båten och klubben står för driften av projektet som fått namnet Gibon Sailing Team. Men båten ska inte enbart ses som en elitsatsning för den lilla klick som deltar i allsvenskan utan primärt ska den vara en utbildningsplattform för blivande kappseglare.

Visionen som vi har presenterat för vår sponsor är att sprida kunskaper i segling mellan generationer, kön och olika erfarenhetsnivåer. Det ställs med andra ord inga krav på att man måste vara med i laget som seglar i allsvenskan för att få vara med och segla båten. Dock kommer den inte var tillgänglig för allmän bokning på samma sätt som klubbens 606:or.

För att få access till bokningen måste man vara med i Gibon Sailing Team. Att vara med i teamet kommer inte kosta någonting extra för USS-medlemmar. Man måste dock betala tillbaka för nyttjandet genom arbetsinsatser kopplat till båten, motsvarande det som gäller för lån av klubbens 606:or.

Skicka ett mail till teammanager@gibonsailingteam.se om du vill vara med i projektet. Givetvis ska vi eftersträva att alla medlemmar ska få möjligheten att följa med och provsegla J/70 under t ex Klintendagen och Öppen hamn den 6/6. För detta krävs inget medlemskap i teamet. För mer information om Gibon Sailing Team se www.gibonsailingteam.se

 Det enklaste sättet att ta del av information från teamets verksamhet är att prenumerera på nyhetsmailet genom att kontakta teammanager@gibonsailingteam.se .Där kommer vi fortlöpande ge information om verksamheten. 

Uppdaterad: 27 JAN 2020 12:00 Skribent: Jonas Ettemo
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Upsala Segelsällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info