Hoppa till sidans innehåll

Nyheter RF-Sisu Uppl


Under våren och sommaren har ett 30-tal av medlemmarna hos Uppsala Akademiska Roddarskällskap träffats i lärgrupp för att skaffa sig kunskap om att renovera och reparera roddbåtar.
 
Med lärgruppen som metod träffas ungdomsstyrelsen hos Lurbo Ridklubb för att samtala om viktiga frågor och för att planera aktiviteter för föreningens barn och unga.  
 
Den 15 oktober öppnar Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för perioden 1 maj-28 september.
 
Folksam Ledarcamp har arrangerats sedan 2003 och genom åren har många unga ledare fått chansen att inspireras till fortsatt engagemang inom idrotten. En av dessa ledare är Paniz Yousefi.
 
Idag är det Idrottens dag! Omkring 8 000 barn på 40 skolor i sju uppländska kommuner får prova på olika idrotter och inspireras till rörelse och träning.
 
Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du får lära dig mer om vad föreningen som arbetsgivare behöver tänka på samt vad som gäller för årets inkomstdeklaration.
 
Glädje, trygghet och gemenskap – tre viktiga komponenter som bidrar till engagemang och delaktighet hos parasportföreningen Roslagen SOL och hos Östhammar SK fotboll, som bedriver parafotboll.
 
Hur pratar vi samtycke, känslor och gränser med barn i föreningslivet? Den 20-26 september lyfter Rädda Barnen frågan om våld och sexuella övergrepp lite extra. Alla föreningar är välkomna att delta helt kostnadsfritt!
 
Folksam Ledarcamp är ett stipendium i form av ett läger för unga ledare mellan 16 och 25 år. Stipendiet ska inspirera och stimulera unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Vem vill du skicka till Ledarcamp?
 
Sommaren är snart slut, hösten står för dörren och skolgårdarna runt om i Uppland sjuder återigen av liv. Att utforma skolgårdar som inbjuder till rörelse är en del av RF-SISU Upplands satsning på mer rörelse i skolan.  
 

Dags att söka LOK-stöd!

(2021-08-13 13:05)
LOK-stödsansökan för våren ska vara inskickad senast den 25 augusti. Ansökan görs via din förenings IdrottOnline-sida. Alla LOK-stödsaktiviteter ska redovisas och måste vara registrerade digitalt.
 
Nu har föreningarna fått besked om kompensationsstöd för perioden januari-april 2021. I Uppland får 86 föreningar dela på totalt 4,4 miljoner kronor.
 
LOK-stödsansökan för våren ska vara inskickad senast den 25 augusti. Ansökan görs via din förenings IdrottOnline-sida och alla LOK-stödsaktiviteter måste vara registrerade digitalt.
 
Ingemar Alm, Marianne Almendal Bjarneskans och Leif Söderberg är tre av de 100 personer som i år får motta den högsta utmärkelsen inom svensk idrott, Riksidrottsförbundets förtjänsttecken.
 
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.
 

Postadress:
Upsala Segel Sällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320659
E-post: sekr@uss.nu

Se all info