Hoppa till sidans innehåll

Nyheter RF-Sisu Uppl


Nu har föreningarna fått besked om kompensationsstöd för perioden januari-april 2021. I Uppland får 86 föreningar dela på totalt 4,4 miljoner kronor.
 
LOK-stödsansökan för våren ska vara inskickad senast den 25 augusti. Ansökan görs via din förenings IdrottOnline-sida och alla LOK-stödsaktiviteter måste vara registrerade digitalt.
 
Ingemar Alm, Marianne Almendal Bjarneskans och Leif Söderberg är tre av de 100 personer som i år får motta den högsta utmärkelsen inom svensk idrott, Riksidrottsförbundets förtjänsttecken.
 
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.
 
Riksidrottsmötet står för dörren och padel föreslås bli ny medlem i Riksidrottsförbundet. De senaste åren har många padelbanor anlagts runt om i Sverige och en förening som har låtit bygga en egen padelbana är Öregrunds Tennissällskap.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade den 12 maj att det från den 1 juni blir lättnader för idrotten. Från och med den 17 maj ger också Smittskyddsenheten vid Region Uppsala grönt ljus för match och tävling utomhus för barn och unga.
 
Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du får lära dig mer om vad föreningen som arbetsgivare behöver tänka på samt vad som gäller för årets inkomstdeklaration.
 
Med en idrottsplats i ständig utveckling, många egna evenemang och en vurm för spontanidrott bidrar skärgårdsföreningen Blidö IF till att skapa samhörighet och tillhörighet för bygdens invånare.
 
För att få fler att upptäcka sin närmiljö, vistas i naturen och se tjusningen med orientering arrangerar Östhammarsföreningen OK Rodhen friskvårdssatsningen hittaut. Den lokala idrottsföreningen är viktig för hälsan och för en levande landsbygd.
 
Den 28 april meddelade Folkhälsomyndigheten att barn och unga födda 2002 och senare skulle få börja tävla eller spela enstaka matcher igen. Men sett till smittläget väljer man att avvakta med ett sådant beslut i Region Uppsala.
 
Folksam Ledarcamp är ett stipendium i form av ett läger för unga ledare mellan 16 och 25 år. Stipendiet ska inspirera och stimulera unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Vem vill du skicka till Ledarcamp?
 
Den 7 maj öppnar Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar gällande januari-april 2021.
 
Över en halv miljon färre idrottsaktiviteter och sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades i Sverige under 2020 jämfört med året före. I Uppland minskade antalet deltagartillfällen med 8,3 procent.
 
Varje år brukar Akka-dagen locka mellan 200 och 250 besökare till Akademistallet i Uppsala. Men på grund av coronapandemin fick föreningen ställa in både Akka-dagen och en pay & jump-tävling.
 
Nu har uppländska föreningar fått besked om kompensationsstöd för perioden oktober-december 2020. I Uppland får 89 föreningar dela på totalt 6 228 000 kronor.
 

Postadress:
Upsala Segel Sällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320659
E-post: sekr@uss.nu

Se all info