Hoppa till sidans innehåll
Foto: A-K Theelke

Händelserikt DM för 2-krona och RS Feva, med "nybörjarklass" för 606

30 AUG 2021 12:00
Söndag 29/8 seglades det DM för RS-Feva och Två-krona samt en nybörjarregatta för nya 606-seglare
  • Uppdaterad: 30 AUG 2021 15:39

Dagen bjöd på en hel del vind med byar på 8-10 m/s vilket medförde lite utmaningar för seglarna. Några valde att bryta för att istället följa sina kompisar från funktionärsbåtarna.

En 606 hamnade i en rejält besvärlig situation när den gick omkull i en vindby och vattenfylldes. Tyvärr var inte flytkropparna i ordning och båten hade sannolikt sjunkit om inte säkerhetsbåtarna hjälpts åt att hålla den flytande tills Sjöräddningen kom och hjälpte till att reda ut situationen. Allt slutade lyckligt, ingen kom till skada och båten kunde länspumpas och bogseras till hamn.
Även på banan inträffade en del incidenter vilket ledde till att det blev en del protester för tävlingsledningen att hantera innan prisutdelningen till sist kunde starta.

I Två-kronaklassen med åtta startande segrade Oskar Röös och Sixten Röös och blev därmed distriktsmästare. På andra plats kom Reine Svensson/Kornelia Plan och på tredje plats kom Gustav Holst/Hanna Holst. Tätstriden var het, alla medaljörer hamnade på samma poäng (9).

RS Feva hade sju startande och där segrade Hannah Lundgren och Ebba Ettemo som därmed tog sitt fjärde raka DM-guld. På andra plats kom Emil Engstrand Kemi/Kajsa-Lotta Ölmestrand och på tredje plats Alfred Landgren/Viggo Billström.
I den lite dramatiska 606-klassen vann Joss Myers/Laura Waldmann med Anders Köhler/Signe Eriksson på andra plats. På bronsplats hamnade Daniel Westphal/Tej Varma Yenpuri.

Totalt avverkades 5 race à 20-25 min. En reflektion från målfartyget var att avståndet mellan första och sista båt i mål krymte markant alltteftesrom "nybörjarna" började ta för sig.

Bilder (Foto : Anna-Karin från startfartyget). Passa på att ladda ner vad du vill ha  innan de försvinner!
Skribent: Anna-Karin Theelke
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Upsala Segel Sällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320659
E-post: This is a mailto link

Se all info