Hoppa till sidans innehåll

USS växer, vädrar morgonluft och planerar för framtiden

11 AUG 2021 10:11
Vid hösten första möte uttrycker styrelsen en optimism om att kunna återgå till normala funktioner. Nedan lite kort om vad som diskuterades.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2021 10:11

Vid hösten första möte uttrycker styrelsen en optimism om att kunna återgå till normala funktioner.
Nedan lite kort om vad som diskuterades.

Det närmast förestående, SM för Neptunkryssare 20-22 aug, planeras inkludera såväl sedvanlig after sail som regattamiddag.

Ett fysiskt medlemsmöte ligger i pipelinen i mitten på november som förutom information till nya medlemmar kommer att lösgöra hittills covidstoppade hedersbetygelser av alla de slag. Blomsterfånget kommer bli betydande. Föreslogs försöka få någon av våra seglande OS medaljörer att invigningstala. Blir kanske svårt, så fundera på om du har något bra alternativ att föreslå!

Medlemsantalet har ökat med närmare 5 % under sommaren och vi tangerar nu 1600, fler än någonsin. Tillströmningen kan i mångt och mycket tillskrivas vår blomstrande seglarskoleverksamhet där hela 140 utbildningstörstiga såväl ungdomar som äldre passerat revy under sommaren.

Ordföranden säger sig under sin sommarseglats ha besökt ett flertal klubbholmar men inte funnit någon som lever upp till vad Klinten har att erbjuda i form av skönhet och behag. Holmen har också varit mycket välbesökt vilket inte minst märkts av åtgången på handsprit och toapapper. Utbyggnad med ytterligare ett hemlighus står på önskelistan. Föreningens med anslag blygsamma förfrågan om en frivilligt swishad ”hamnavgift” för utifrån gästande båtar har inbringat cirka tusenlappen.

Lite smolk i bägaren rapporterades från varvet och hamnen som båda under sommaren haft besök av objudna gäster i form av inbrott och skadegörelser. Även grannen UKF har upplevt liknande. Den varma sommaren antas vara bidragande orsak. Vad vi gemensamt kan göra för att stävja framtida sådana påhitt kommer att diskuteras tillsammans med övriga båtklubbar, kommun och polis..

På det stora hela syns framtiden mycket ljus och under september kommer arbetet med en långtidsplan och långtidsbudget att inledas med stöd av RF-SISU Uppland.

Skribent: Klas Elwinger
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Upsala Segel Sällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320659
E-post: This is a mailto link

Se all info