Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Lavemark Seglarskolan 2015

Kvällsträning


KVÄLLSTRÄNINGAR FÖR JUNIORER.
 
- Kvällsträningar för juniorer arrangeras på tisdags-och torsdagskvällar.
- Vi samlas kl 17:15 för att fördela båtar och för att gå igenom kvällens träningsmoment.
- Målet är att alla båtar ska vara ute på vattnet 18:00.
- I varje segelbåt medföljer ledare.
- Träningen avslutas cirka 19:30. Då bjuder klubben de juniorer som deltagit i kvällens träning på grillad korv med dryck. Serveras i klubbhuset!
 
DETTA GÄLLER FÖR JUNIORER PÅ KVÄLLSTRÄNINGARNA.
 
- Junior är man tills man fyllt 25 år.
- Vid tisdags- och torsdagsträningarna är det enda som krävs är ett juniormedlemskap för 100 kr. Detta ordnas vid klubbens expedition i klubbhuset som är öppen på tisdagar kl 19-20. Ålder för deltagande är från 8 år och att man kan simma 25 meter och har lite vattenvana.
- Ingen tidigare segelträning krävs.
 
 UTRUSTNING
- Segling kräver att man kan klär sig rätt för rådande väderförhållanden. Om man fryser blir inget roligt och det kan till och med vara farligt när vattnet är kallt.
- Flytväst är obligatorisk. Den skall vara i bra skick och skall sitta bra. I dessa sammanhang är en bekväm seglarväst utan krage att föredra, passformen är viktigast.
 
 KLÄDER
- Ett torrt ombyte packas i en rymlig väska som kan stängas.
- Ta med en plastpåse att lägga våta saker i.
- Vädret och temperaturen kan skifta mycket, men generellt bör man ta på sig mer kläder än man tror. På land kan det vara varmt och skönt men ute på vattnet blir man ofta blöt och om man fryser blir inget roligt!
- Regnbyxor eller jollebyxor är perfekt för jolleseglaren. Dessa används nästan alltid, eftersom det alltid är mer eller mindre blött i båten. Vid riktigt varmt väder kan man ha shorts.
- Solglasögon och/eller keps när det är solsken. Bind fast kepsen i flytvästen så tappar du den inte.
- Solkräm för att skydda ansiktet och långärmad tröja om det är soligt. Det är lätt att bränna sig.
- På fötterna stövlar. Vattentåliga sandaler kan också vara ett bra alternativ varma dagar. Gymnastikskor som tål väta kan också vara ett alternativ. Det är olämpligt att segla barfota.
 
MOBILTELEFON
- Lämna mobilen hemma. Den blir lätt förstörd av vatten, eller blir liggande ensam på land. Ledarna har telefon. Om den måste vara med finns det praktiska vattentäta plastfickor att köpa för detta ändamål.
 
VIKTIGT!
- Alla barn använder flytväst både på bryggorna och i båtarna, det är lätt att halka. Alla vuxna som befinner sig i båtar använder flytväst (även vuxna kan halka och ramla i vattnet).
 
VÅRT MÅL
- Förutom själva seglingen tränar man även samarbete och kommunikation som är en förutsättning för att både lära sej att segla som för att bli en duktig kappseglare.
- Att träna segling innebär att man jobbar i grupp och att man hjälps åt med alla uppgifter före, under och efter seglingen.
- Vårt mål är att skapa duktiga seglare som ska klara att föra fram en segelbåt på ett säkert sätt.
- Alla skall vara delaktiga, känna gemenskap trivas och ha kul!

Uppdaterad: 04 SEP 2020 13:16 Skribent: Per Ek

Postadress:
Upsala Segel Sällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320659
E-post: This is a mailto link

Se all info