Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsvänlig klubb


USS-Ungdomsvänlig klubb   

Sedan sommaren 2004 är Upsala Segel Sällskap certifierade som ungdomsvänlig klubb enligt Svenska Seglarförbundets normer. Detta innebär att klubben har en aktiv ungdomssektion som fostrar framtidens seglare och båtägare. USS har sedan en lång tid tillbaka haft en väl fungerande ungdomssektion med kvällsseglingar och Klintenlägret som höjdpunkter under sommarlovet. Svenska seglarförbundet certifierar klubbar för att man vill få fram flera ungdomar som vill prova på segling.

Ange alt-text här.

Svenska Seglarförbundet har höga förväntningar på de klubbar som certifierats. Handlingsplaner och målsättning för verksamheten skall ligga till grund för arbetet. Tydliga kunskapsmål för de två huvudinriktningarna som är sjökunskap/lek och kappsegling. Klubbarna skall i största möjliga mån samarbeta med andra klubbar och närliggande skolor för att rekrytera och behålla ungdomar med seglarintresse.

Upsala Segel Sällskaps styrelse satsar hela tiden resurser på vår ungdomssektion avseende båtmateriel, utbildning och annat som våra ungdomar har behov av. Vi ser våra ungdomar som en framtida investering. I en framtid skall dagens ungdomar från att ha varit jolleseglare ta steget över till 606 (Som är klubbens ungdomsbåt) eller någon annan kölbåt.

Vi är också öppna för att utöka vår jolleverksamhet (Optimistjolle) till andra attraktiva enmansbåtar.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:20 Skribent: Tommy Gustavsson

Postadress:
Upsala Segel Sällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320659
E-post: This is a mailto link

Se all info

svenskasjo_250x360_josefin_ssf