Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsvänlig klubb/Moderna föreningen


Ungdomsvänlig klubb   

Ange alt-text här. Sedan sommaren 2004 är Upsala Segelsällskap certifierade som ungdomsvänlig klubb enligt Svenska Seglarförbundets normer. 

Detta innebär att klubben har en aktiv ungdomssektion som fostrar framtidens seglare och båtägare. USS har sedan en lång tid tillbaka haft en väl fungerande ungdomssektion med kvällsseglingar och Klintenlägret som höjdpunkter under sommarlovet. Svenska seglarförbundet certifierar klubbar för att man vill få fram flera ungdomar som vill prova på segling

Svenska Seglarförbundet har höga förväntningar på de klubbar som certifierats. Handlingsplaner och målsättning för verksamheten skall ligga till grund för arbetet. Tydliga kunskapsmål för de två huvudinriktningarna som är sjökunskap/lek och kappsegling. Klubbarna skall i största möjliga mån samarbeta med andra klubbar och närliggande skolor för att rekrytera och behålla ungdomar med seglarintresse.

 

Moderna Föreningen

Under 2018 startades ett omfattande förändringsarbete inom hela idrottsrörelsen Stategi 2025 . Härvid övergår konceptet Ungdomsvänliga klubben i Moderna föreningen .

 

 Moderna föreningen är mer en vision, målsättningsguide och verktygslåda där ingen klubb troligen någonsin blir helt klar med allt utan det är mer en pågående utvecklingsprocess där klubben själv sätter mål för vilken nivå den vill uppnå. Det är lika bra att vara en grön klubb som att vara en blå, det är klubben själv som sätter sina mål utifrån sin verksamhet. Huvudsyfte är att inspirera till utveckling, snarare än att ”sätta betyg”.

 Vad gör USS?

Upsala Segel Sällskaps styrelse satsar hela tiden resurser på vår ungdomssektion avseende båtmateriel, utbildning och annat som våra ungdomar har behov av. Vi ser våra ungdomar som en framtida investering. I en framtid skall dagens ungdomar från att ha varit jolleseglare ta steget över till 606 (som är klubbens ungdomsbåt) eller någon annan kölbåt. Livslångt lärande sitter vid rodret.

Uppdaterad: 15 OKT 2020 13:12 Skribent: Klas Elwinger

Postadress:
Upsala Segelsällskap
Skarholmsvägen 2
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info