Seglarläger/-kurser

Här finner du mailadresser i ungdomssektionen

Ungdomsansvarig ungdom@uss.nu
Vice ungdomsansvarig vungdom@uss.nu
Seglarskola seglarskola@uss.nu
Kvällsträning ungdom ungkvtr@uss.nu
Läger/sommarkurser lager@uss.nu

Foto: Daniel Uhlin

USS Ungdomssektion anordnar kurser och läger i segling 2023!

Här kommer information om sommarens seglarläger på USS.

I år har vi inte mindre än 6 seglingsveckor med olika inriktningar för både barn och vuxna. Platserna är begränsade så passa på att anmäla er redan nu!

Här kan du läsa mer om våra läger:
Klicka på respektive kurstillfälle

Optimistläger (7-12 år), 14-16 juni

Seglarlägret är för alla juniorer oavsett nivå. Vi seglar Optimist, går igenom seglingsteori och lär oss att göra knopar. Vi erbjuder även kappsegling för de som är intresserade!

Lägertider: Klockan 9-16

Aktuella vecka: Vecka 24 (14-16 juni)

Krav på simkunnighet 200 meter

Kostnad: 1 000 kronor

Anmälan sker via formulär:

Anmälan optimistläger vecka 24

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet. För att anmäla fler barn, vänligen skicka fler svar.

Vid frågor vänligen kontakta: seglarskola@uss.nu

Seglarskola (8-14 år), vecka 25 och 26

Seglarlägret är för alla juniorer oavsett nivå. Vi anpassar aktiviteterna utifrån respektive deltagares nivå och delar in alla juniorer i mindre grupper. Vi seglar 606:a, Tvåkrona, Feva och Optimist. Vi går igenom seglingsteori och lär oss att göra knopar. Vi erbjuder även kappsegling för de som är intresserade!

Lägertider: Klockan 9-16

Aktuella veckor: Vecka 25 (19-22 juni), vecka 26 (26-30 juni).

Krav på simkunnighet 200 meter

Kostnad: 1 600 kronor

Anmälan sker via formulär:

Anmälan seglarläger vecka 25

Anmälan seglarläger vecka 26

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet. För att anmäla fler barn, vänligen skicka fler svar.

Vid frågor vänligen kontakta: seglarskola@uss.nu

Vuxenkurs Nybörjare (16 år+), vecka 27 och 28

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig grunderna inom segling. Vi går igenom jolle och kölbåt och ger möjlighet att prova på kappsegling i slutet på veckan. Tillsammans med våra utbildade och licensierade instruktörer erbjuds en blandning med segling, teori och sjösäkerhet.Vi gästas under veckan av olika föreläsare. Vi erbjuder dig en examinations möjlighet av seglarintyg 1, det är ett certifikat som bekräftar att du kan grunderna inom segling. Med kursen kommer även ett tillfälligt medlemskap som möjliggör lån av båt utan kostnad, om kraven uppfylls. Kursen anpassas efter deltagarnas kunskaper och önskemål. Inga förkunskaper krävs. 

Lägertider: Klockan 9-16

Aktuella veckor: Vecka 27 (3-7 juli), vecka 28 (10-14 juli).

Krav på simkunnighet 200 meter

Kostnad: 2 600 kronor

Anmälan sker via formulär:

Anmälan vuxenkurs vecka 27

Anmälan vuxenkurs vecka 28

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet. För att anmäla personer, vänligen skicka fler svar.

Vid frågor vänligen kontakta: ungkvtr@uss.nu

Vuxenkurs Avancerad (16 år+), vecka 29

Kursen riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av segling och vill spetsa till seglingskunskaperna. Tillsammans med våra utbildade och licensierade instruktörer erbjuds en blandning med segling, teori och sjösäkerhet. Under veckan gästas vi av olika föreläsare som går igen allt från kappseglingsregler till vindteori. Coachning ges även ute på vattnet.

Kurstider: Klockan 9-16

Aktuella veckor:

  • Vecka 29 (17-21 juli)

Kostnad: 2 600 kronor

Anmälan sker via formulär:

Anmälan vuxenkurs AVANCERAD vecka 29

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet.

Vid frågor vänligen kontakta: ungkvtr@uss.nu

Hör gärna av er om ni undrar över något!

USS blev årets klubb 2022.

Ett gott betyg som vi är stolta över och som sporrar till att hålla oss kvar på denna nivå eller kanske bli ännu bättre.

Basen för verksamheten är årligen återkommande läger och seglarskolor. Vi är lyhörda för olika slags bidragsformer för att kunna ha låga avgifter.

Fjolåret kan stå som exempel på vad som under sommar-månaderna engagerat våra skollediga tränare/instruktörer och dryga 140 deltagare.

Vill du fortsätta med kapsegling avslutar vi sommaren med en regatta för nybörjare. Den nyinstiftade “606 Beginners Regatta” som seglas i klubbens 606:or under en dag någon helg i september. Här finns ett filmklipp från 2022 606 Beginners Regatta.

Detta är vad som tilldragit under sommarmånaderna. Till detta kan läggas:

Fevaprojekt

Under våren samlade vi uppsalaklubbarnas tillsammans sju Fevor under en och samma hatt och sjösatte ett träningsupplägg med sikte på att delta med samtliga i JSM i juni. Ett mål som infriades och gav oss ett SM guld.

Frog Ocean Sprint Race

En tvådagarsregatta med Fevor på bästa allsvenskanmanér. Milda vindar möjliggjorde också inslag med lokala J/70 (fast skeppare). En mycket lyckad och uppskattad premiär som vi kommer att få se mer utav.

Gå till ungdomssidan för mer information