Seglarläger/-kurser

Inga mer kurser i segling detta år

USS Ungdomssektion återkommer med nya kurser i segling både för nybörjare och dom som seglat lite tidigare, för både för barn och vuxna nästa år

Någon gång mars eller april kommer 2024 års kurser att kunna bokas.

 

USS Ungdomssektion anordnar kurser och läger i segling 2023!

Här kommer information om sommarens seglarläger på USS.

I år har vi inte mindre än 6 (+2) seglingsveckor med olika inriktningar för både barn och vuxna. Platserna är begränsade så passa på att anmäla er redan nu!

Här kan du läsa mer om våra läger:
Klicka på respektive kurstillfälle för mer information

Lägret är nu fullbokat. Optimistläger (7-12 år), 14-16 juni

Seglarlägret är för alla juniorer oavsett nivå. Vi seglar Optimist, går igenom seglingsteori och lär oss att göra knopar. Vi erbjuder även kappsegling för de som är intresserade!

Lägertider: Klockan 9-16

Aktuella vecka: Vecka 24 (14-16 juni)

Krav på simkunnighet 200 meter

Kostnad: 1 000 kronor

Anmälan sker via formulär:

Anmälan optimistläger vecka 24

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet. För att anmäla fler barn, vänligen skicka fler svar.

Vid frågor vänligen kontakta: seglarskola@uss.nu

Lägret är nu fullbokat. Seglarskola (8-14 år), vecka 25 och 26

Seglarlägret är för alla juniorer oavsett nivå. Vi anpassar aktiviteterna utifrån respektive deltagares nivå och delar in alla juniorer i mindre grupper. Vi seglar 606:a, Tvåkrona, Feva och Optimist. Vi går igenom seglingsteori och lär oss att göra knopar. Vi erbjuder även kappsegling för de som är intresserade!

Lägertider: Klockan 9-16

Aktuella veckor: Vecka 25 (19-22 juni), vecka 26 (26-30 juni).

Krav på simkunnighet 200 meter

Kostnad: 1 600 kronor

Anmälan sker via formulär:

Anmälan seglarläger vecka 25

Anmälan seglarläger vecka 26

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet. För att anmäla fler barn, vänligen skicka fler svar.

Vid frågor vänligen kontakta: seglarskola@uss.nu

Vuxenkurs Nybörjare (16 år+), vecka 27 och 28

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig grunderna inom segling. Vi går igenom jolle och kölbåt och ger möjlighet att prova på kappsegling i slutet på veckan. Tillsammans med våra utbildade och licensierade instruktörer erbjuds en blandning med segling, teori och sjösäkerhet.Vi gästas under veckan av olika föreläsare. Vi erbjuder dig en examinations möjlighet av seglarintyg 1, det är ett certifikat som bekräftar att du kan grunderna inom segling. Med kursen kommer även ett tillfälligt medlemskap som möjliggör lån av båt utan kostnad, om kraven uppfylls. Kursen anpassas efter deltagarnas kunskaper och önskemål. Inga förkunskaper krävs. 

Lägertider: Klockan 9-16

Aktuella veckor: Vecka 27 (3-7 juli), vecka 28 (10-14 juli).

Krav på simkunnighet 200 meter

Kostnad: 2 600 kronor

Anmälan sker via formulär:

Vuxenkurs vecka 27 är fullbokad

Anmälan vuxenkurs vecka 28

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet. För att anmäla personer, vänligen skicka fler svar.

Vid frågor vänligen kontakta: ungkvtr@uss.nu

Vuxenkurs Avancerad (16 år+), vecka 29

Kursen riktar sig till dig som har tidigare erfarenhet av segling och vill spetsa till seglingskunskaperna. Tillsammans med våra utbildade och licensierade instruktörer erbjuds en blandning med segling, teori och sjösäkerhet. Under veckan gästas vi av olika föreläsare som går igen allt från kappseglingsregler till vindteori. Coachning ges även ute på vattnet.

Kurstider: Klockan 9-16

Aktuella veckor:

  • Vecka 29 (17-21 juli)

Kostnad: 2 600 kronor

Anmälan sker via formulär:

Anmälan vuxenkurs AVANCERAD vecka 29

Efter du anmält dig via formuläret kommer du att få ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. Uppgifter om anmälningsavgiften finner du även i det mailet.

Vid frågor vänligen kontakta: ungkvtr@uss.nu

Hör gärna av er om ni undrar över något!

Vattenskoj (7-12 år) vecka 30 och 31

Välkommen till Vattenskoj, ett kostnadsfritt sommarläger för barn 7-12 år! Lägret omfattar vattenskoj, lekar, sport, båtutflykter till klubbens egna ö och prova-på segling. Det bjuds på lunch och fika.

Lägertider: Klockan 9-15

Aktuella veckor: Vecka 30 och 31

Krav på simkunnighet: 200 meter

Anmälan sker via formulär:

Anmälan vattenskoj vecka 30

Anmälan vattenskoj vecka 31

Efter du anmält dig via formuläret får du ett bekräftande mail (inom kort) om anmälan är godkänd. För att anmäla fler barn, vänligen skicka fler svar (anmälningar).

Sista anmälningsdag 18 juli
Begränsat antal platser.

Vid frågor vänligen kontakta: seglarskola@uss.nu

Kurser från andra anordnare

ESK kurser

Ekolns segelklubb inbjuder till Seglarskola för vuxna

Här är inbjudan till en grundkurs för vuxna medlemmar i början av säsongen 2023.
Tanken är att vi ska starta sommaren tillsammans. Sedan kan man låna klubbens båtar och segla och träna vidare på det man lärt sig under grundkursen, medan det är färskt, på sommaren som följer. Vi har seglarkamrater som vill ha lite mer vind i seglen och utveckla förhållandet till vinden, båten och vattnet. Det här är för dem.
På hösten kan vi köra onsdagkvällar för vuxna. Det är en kul möjlighet att segla tillsammans och prata segling vid kvällsfika efteråt, för alla medlemmar som vill träna segling under ordnade former. Vi hoppas på en varm september.
Deltagaravgifterna är låga eftersom det endast är öppet för medlemmar. Seglarskolan ingår i klubbens medlemsaktiviteter. Som medlemmar räknas medlemmar i ESK. Medlemmar i våra grannklubbar USS och UKF inbjuds också.
Grundkursen i segling innehåller grunderna i segling ; kryss, medvind, lättvind, hårdvind, segla ut och lägga till, Under onsdagkvällar före midsommar går vi igenom grunderna i segling.
KanskeNaturligtvis seglar vi och prövar teorierna i vattnet. Vi seglar med ESKs tvåkronor. Det är de tvåmansjollar som klubben äger och som medlemmarna kan låna. Efter genomgången kurs skall man kunna hantera och låna en båt i vackert väder. För att tillgodogöra sig de nya färdigheterna, är det bra om, man kan träna mera på egen hand efter kursen. Endast 1800 kr för hela kursen.

Förslag på datum 2022 17/5, 18/5, 24/5, 31/5, 7/6, 10/6, 17/6, 21/6 Ca tid; onsdagkvällar 18-21 och lördagar 10-15. Datum kan komma att ändras, framförallt de heldagar jag föreslagit.

Anmälan. Skall göras via mail till mailadressen seglarhinrik@gmail.com Alla ändringar och tillägg skickar jag på mail till de mailadresser som jag fått i anmälan. Om du anmäler flera personer ge mig alla mailadresser. Först till kvarn har förtur, antalet båtar är begränsat.
Deltagaravgifter för grundkursen 2000 kr. Inbetalas till Esk bankgiro 5136-5211 ange vid inbet vilken aktivitet det avser och vilken klubb du är medlem i.
Alla medlemmar är välkomna, den som inte är medlem är välkommen att bli det.
Ledare. Kurserna leds av Hinrik Nyberg samt någon mer. Fler ledare behövs, om du är intresserad hör av dig. Mailadressen är seglarhinrik@gmail.com
Seglarhälsningar ESK/ Hinrik Nyberg

UKF Kurser

Av årets seglarskolor på UKF återstår nu!

Läger 2: lördag 5/8 – onsdag 9/8 (vecka 31-32) Optimist (nybörjare, fortsättare), ILCA, E-jolle

Tid: 9:00-15:30 varje dag.

Information och anmälan>

USS blev årets klubb 2022.

Ett gott betyg som vi är stolta över och som sporrar till att hålla oss kvar på denna nivå eller kanske bli ännu bättre.

Basen för verksamheten är årligen återkommande läger och seglarskolor. Vi är lyhörda för olika slags bidragsformer för att kunna ha låga avgifter.

Årets program visar  vad som under sommarmånaderna engagerar våra skollediga tränare/instruktörer och dryga 140 deltagare.

Vill du fortsätta med kapsegling avslutar vi sommaren med en regatta för nybörjare. Den nyinstiftade “606 Beginners Regatta” som seglas i klubbens 606:or under en dag någon helg i september. Här finns ett filmklipp från 2022 606 Beginners Regatta.

Detta är vad som tilldrar sig under sommarmånaderna. Till detta kan läggas:

Fevaprojekt

Under fjolåret samlade vi uppsalaklubbarnas tillsammans sju Fevor under en och samma hatt och sjösatte ett träningsupplägg med sikte på att delta med samtliga i JSM i juni. Ett mål som infriades och gav oss ett SM guld.

Frog Ocean Sprint Race

En tvådagarsregatta med Fevor på bästa allsvenskanmanér. Milda vindar möjliggjorde också inslag med lokala J/70 (fast skeppare). En mycket lyckad och uppskattad premiär med återkomst i årets program.

Gå till ungdomssidan för mer information

 

Här finner du mailadresser i ungdomssektionen

Ungdomsansvarig ungdom@uss.nu
Vice ungdomsansvarig vungdom@uss.nu
Seglarskola seglarskola@uss.nu
Kvällsträning ungdom ungkvtr@uss.nu
Läger/sommarkurser lager@uss.nu

Foto: Daniel Uhlin